Je bila Hitlerjeva žena Judinja? 

 Je bila Hitlerjeva žena Judinja? 

Eva Braun, žena Adolfa Hitlerja, naj bi imela židovske prednike, ugotavljajo britanski novinarji, ki pripravljajo o tem dokumentarni film.

Eva Braun je dolga leta z Adolfom Hitlerjem živela na koruzi in se je z nacističnim diktatorjem tik pred skupnim samomorom aprila 1945 v berlinskem bunkerju poročila. Britanski dokumentarni film, je  pokazal, kaj so odkrilep genetske preiskave na podlagi las Eve Braun, poročene Hitler.

Predniki so pokristanjeni Judje

Raziskava naj bi namreč pokazala, da ima Eva Braun v svojem genetskem zapisu posebne značilnosti evropskih aškenaških Judov, ki so v Nemčiji močno prevladovali med Judi. Mnogi aškenaški nemški Judje so se namreč pokristanjili.
Težava pa je, da bi to z gotovostjo potrdili šele, če bi na DNK analizo dali vzorce Evinih dveh sorodnikov, ki pa sta to zavrnila.

Hitler je imel judovske prednike

Zanimivo je, da so raziskovalci že pred desetletji ugotavljali, da ima tudi sam Hitler, ki je glavni krivec za holokavst, judovske prednike. Londonski Daily Mirror je že leta 1933 objavil nagrobnik v Bukarešti s hebrejskim napisom Hitlerjevega starega očeta. Hitlerjev oče Alois je bil namreč nezakonski. A to so bile domneve brez pravih dokazov.
Leta 2010 pa je britanski časnik Daily Telegraph objavil študijo DNK raziskave na 39 Hitlerjevih sorodnikih. Raziskava ugotavlaj, da je imel Hitler kromosom, ki je v Zahodni Evropi zelo redek, ki pa je zelo pogost med Berberi v Severni Afriki, pa tudi med sefardskimi in aškenaškimi Židi v Evropi.
Po drugi strani pa je zaradi izredno velikega števila prednikov vsakega človeka (v tisočletju se, matematično gledano, za enega človeka nabere za milijardo prednikov) gotovo, da sta tako Hitler kot njegova soproga imela tudi kakega judovskega prednika. Pa čeprav bi to bil šele Adam ali Noe, ki sta praočeta Indoevropejcev.
Hitlerjeva nista bila Žida
A kakorkoli že: gospod in gospa Hitler se nista imela za Žida. Hitler pa je kriv za pomor več milijonov evropskih Židov.

DELITE