Slovenija, zapojmo ti!

 Slovenija, zapojmo ti!

Zedinjena Slovenija ob 30-letnici slovenske osamosvojitve vabi k ogledu video posnetka: “Slovenija, zapojmo ti!”

Nastal je ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije, domovine naših prednikov, v izrednem času pandemije novega koronavirusa, ki je ohromila ves svet, ni ji pa uspelo ustaviti naše slovenske zavesti in veselja ob tej pomembni obletnici. Slovenci živimo v deželi pod Južnim križem že več kot sto let.

Kot zadnji od treh večjih migracijskih valov so v gostoljubno Argentino prispeli begunci, ki so svojo predrago domovino Slovenijo morali zapustiti po drugi svetovni vojni. Tu so ustvarili aktivno slovensko skupnost, ki že več kot sedem desetletij ohranja slovenstvo, goji slovenski jezik in kulturo. Tu so nastala številna slovenska društva in organizacije, slovenske šole, pevski zbori, gledališke, folklorne in športne skupine. Slovensko življenje poteka v naših dragih slovenskih domovih, združenih pod okriljem krovne organizacije Zedinjene Slovenije.

“V posnetku, ki smo ga pripravili, želimo pokazati življenje naše skupnosti skozi desetletja. V spomin vsem, ki so jo ustvarjali in v poklon Sloveniji, naši skupni domovini. Vabim vas na premiero, ki bo v soboto, 17. julija 2021, ob 20. uri na naslednji povezavi: KLIK,” je povedala Mirijam Oblak iz Buenos Airesa

DELITE